Skip Navigation Links
NIEUWS SVS-Limburg
Basisonderwijs
Secundair onderwijs
Buitengewoon basisonderwijs
Buitengewoon secundair onderwijs
Kies provincieExpand Kies provincie
Actieplan Sport beweegt je school 2.0. + aanvraag schoolondersteuning
Fair play
Acties/evenementen
NGS sportdagen
Sport na school
Sportsnack
Dienstverlening,publicaties,...
Bestel online
G-sport

Voetbal4-4

Fairplay voetbal 4-4

FAIRPLAY staat hoog in het vaandel op ALLE SVS-ontmoetingen.
Nog meer dan in de clubsport hecht SVS vooral belang aan de deelname en niet zozeer aan het winnen.
Een rangschikking wordt niet vermeld op de website.
Vanaf dit schooljaar is over gans SVS-Vlaanderen beslist om geen trofeetjes meer uit te delen aan de winnaars, zowel bij de ploegsporten als bij de individuele sporten.

 

Ook de voetbalbond wil de laatste jaren bij de jeugdtornooien meer de verantwoordelijkheid overlaten aan de clubs voor het begeleiden van de wedstrijden en dus geen officiƫle scheids inschakelen.

SVS-Limburg is voorloper om bij lokale 4-4 tornooien de lokale clubs in te schakelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van vooral jonge spelers voor het begeleiden van de wedstrijden.  Op heel wat andere tornooien begeleiden leerlingen van de secundaire scholen de voetbalwedstrijden.

Bij de net- en trefbaltornooien staan de leerlingen in voor het bijhouden van de punten aan de hand van een scorebord. Het is de taak van de leerkrachten en studenten enkel in geval van discussie tussen te komen.

SVS wenst bij de voetbal 4-4 tornooien ook meer de verantwoordelijkheid bij de leerlingen te leggen en tevens het thema fairplay extra te benadrukken.

HOE WILLEN WIJ DE INVULLING VAN VOETBAL IN LIMBURG REALISEREN ?
Vanaf het schooljaar 17-18 willen wij aan de oudere leerlingen (5deen 6de leerjaar) de verantwoordelijkheid geven voor de begeleiding van de wedstrijden bij de jongere leerlingen van het derde en/of vierde leerjaar.
De ouders worden op voorhand gesensibiliseerd.  SVS vraagt daarom het  SVS-fairplay foldertje via de leerlingen te bezorgen aan de ouders.  Dit geldt voor alle tornooien.